2019. aug 12.

TOP5 mód arra, hogy találj 30 percet önmagadra

írta: Lollipopnasik
TOP5 mód arra, hogy találj 30 percet önmagadra

Édesanyaként, dolgozó nőként gyakran háttérbe szorítjuk magunkat, pedig a kutatások szerint minden nap 30 percet kellene saját magunkra szánnunk a testi és a lelki egészségünk érdekében. Elsőre ez a harminc perc nem tűnik soknak, a mindennapok rohanásában azonban nem egyszer már annak is örülünk, ha sikerül a körömlakkot lemosnunk, mielőtt az vállalhatatlanná válna.

kreativ.jpg

Összegyűjtöttem öt tippet arra, hogy miként találd meg a saját életedben azt a 30 percet, amit nyugodt körülmények között magadra tudsz fordítani.

1. Kelj fel fél órával hamarabb! A család ilyenkor még nyugodtan alszik, te pedig nem csak a kávédat tudod békésen meginni, hanem még a legfrissebb híreket is elolvashatod.

2. Maradj fenn fél órával tovább! Ha elaludtak a gyerekek, ne zuhanj be te is azonnal az ágyba! Vegyél egy forró fürdőt, tölts egy pohár bort és vidd magaddal kedvenc regényedet is. A mosogatni valót pedig hagyd holnapra!

3. Facebookozz kevesebbet! Egy statisztika szerint naponta 142 percet töltünk a social media felületeken. Ennek a háromnegyede nettó időpazarlás. A felesleges feed-görgetéssel megspórolt időt pedig fordítsd saját magadra! Menj el futni, fodrászhoz, vagy csak relaxálj a nyugizenédet hallgatva.

4. Rövidített hiradót nézz! Nem maradhat el az esti híradó, ugye? Nem vagyok ezzel én se másként, azonban az egyórás bulvárhiradó helyett válaszd a fél órás, releváns híreket tartalmazó adásokat. Az így nyert 30 percben pedig nem a baleseteken és a gyilkosságokon, valamint a politikai celebek hírein szörnyülködsz majd, hanem megadhatod magadnak mindazt, amire aznap addig nem volt időd.

5. Bármit is csinálsz, azt koncentráltan végezd! Egy kutatás szerint negyedével megrövidíthetnénk a munkaidőnket akkor, ha csak azzal foglalkoznánk, ami a feladatunk. Ne hagyd, hogy elkalandozzanak a gondolataid, az interneten csak azok az ablakok legyenek megnyitva, amire a munkavégzésedhez valóban szükséged van, és ne netezgess feleslegesen. Ha egy nyolcórás munkát hat óra alatt eredményesen el tudsz végezni, akkor máris nem 30 perc énidőd van, hanem két óra, amit bármire fel tudsz használni, amire csak szeretnéd.

Szólj hozzá

lélek timemangement